Laseren
Alles wat je moet weten en zien over onze lasertechniekLaseren
Verwijderen tatoeages
Hoe zit een tatoeage in de huid:
Tatoeages kunnen aangebracht worden met diverse inkten.
Zwarte professionele tatoeages (o.a.tribals) zijn meestal met Carbon (koolstof) gezet. De privé gezette tatoeages werden vaak met Oost-Indische inkt gemaakt. Naast de zwarte tatoeages heb je natuurlijk de veelkleurige waarbij van zeer veel verschillende stoffen gebruik gemaakt wordt (metalen/plantaardige kleurstoffen etc.). Vooral in de oude tatoeages zitten vaak wat complexere kleurstoffen die heden ten dage zelfs verboden zijn om te gebruiken.
De kleurstof wordt doormiddel van een tatoeëermachine in de tweede laag van de huid gebracht. Omdat dit voor het lichaam geen lichaamseigen stof is zal het lichaam de kleurstof proberen te verwijderen. Omdat de inktdeeltjes te groot zijn krijgt het lymfesteem het niet voor elkaar deze deeltje weg te halen en zal ze dus als ultieme oplossing gaan inkapselen. Deze ingekapselde kleurstoffen in de dermis vormen dus de tatoeage die door de huid zichtbaar is.
De tatoeageverwijdering techniek
Op dit moment worden met de Yag-laser zeer goede resultaten bereikt voor het verwijderen van tatoeages. Echter kunnen tattoeages met deze techniek nooit voor 100 % verwijderd worden. Kunstmatig ingebracht pigment wordt door het laserlicht tot hele kleine stukjes geschoten. Een groot deel van het pigment wordt direct afgestoten tijdens de behandeling. Een deel wordt afgestoten tijdens korstvorming en wondgenezing en een deel wordt opgenomen door het lymgesysteem en verlaat zo het lichaam.
Meer informatie? klik hier
Na de behandeling
De huid kan wit en ondoorzichtig zijn, wat na ongeveer een half uur weer verdwijnt. De huid wordt rood, geeft wat zwelling en zal warm aanvoelen. Soms ontstaan kleine puntbloedinkjes of blaasjes na de behandeling. Deze trekken weer weg binnen enkele uren of dagen. Het behandelde gebied moet schoon worden gehouden. U kunt de volgende dag douchen, maar u mag niet over huid wrijven of krabben en de korstjes moet u laten zitten. Wij raden u aan, enkele weken direct zonlicht (ook zonnebank) te vermijden.
Wanneer de tatoeage is verdwenen kan de behandelde huid nog wat witte vlekjes vertonen, maar na verloop van tijd zal meestal de huid weer haar oorspronkelijke kleur aannemen wanneer zij in de zon komt. Donkere kleuren en rood zullen het best op de behandeling reageren. Oranje en paars vervagen ook. Groen en geel zijn de meest hardnekkige kleuren om te verwijderen.
Op internet circuleren inmiddels veel horrorverhalen van mislukte verwijderingen. Wie daarvan niet het slachtoffer wil worden, heeft volgens de laseraar geduld nodig. Tussen behandelingen moet minimaal vier tot zes weken zitten om de huid te laten herstellen.
Pijn
De behandeling met de laser is niet pijnloos.
De meningen daarover verschillen, maar wij weten uit eigen ervaring dat de pijn vergelijkbaar of soms zelfs iets erger is dan bij het zetten van een tatoeage.
Als u wilt kunt u eventueel een verdovingscrème gebruiken.
Deze emla-crème moet u 1 uur van tevoren opbrengen. Deze emla-crème kunt u bij uw eigen huisarts aanvragen.
Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen hangt af onder ander af van de volgende factoren:
” de grootte en de diepte van de tatoeage
” de kleur van de tatoeage
” de dichtheid van de inkt in de huid
” het soort tatoeage
” de ouderdom van de tatoeage
” de gebruikte tatoeage inkten
” de plaats waar de tatoeage is aangebracht
” de aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar
” de gevoeligheid van uw huid
” het huidtype
” allergieën
” medicijngebruik
” uw afweersysteem
” (gezonde) levenswijze
” goede nazorg
Wat zijn de kosten.
Dit is afhankelijk van het soort tattoeage en uiteraard de grootte. Voor een kleine tattoo van ongeveer 3×3 cm rekenen wij een starttarief van €30,- per behandeling. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken. tel.: 06-46015452
Meer informatie of een afspraak maken?
Wij geven je graag meer informatie
over onze werkwijze of prijzen.