Piercings

Alles wat je moet weten en zien over onze piercings

Piercings

Op zoek naar een betrouwbare piercing studio? Bij ons ben je aan het juiste adres.

Als dit je eerste piercing wordt, raden wij je daarnaast aan om het artikel hierover goed door te lezen.

Op deze pagina vindt je alle informatie die je moet weten als je bij ons een piercing wilt laten zetten.

Het is belangrijk dat je je op jou gemak voelt als je een piercing laat zetten en dat je vertrouwen hebt in de deskundigheid van de piercer. HIeronder nog een paar dingen waar je op moet letten als je een shop bezoekt. .

  • De shop moet schoon, netjes en goed verlicht zijn.
  • De instrumenten die worden gebruikt moeten steriel zijn.
  • Naalden en sieraden moeten steriel zijn.
  • De shop moet beschikken over een geldige vergunning van de GGD.

Een verantwoordelijke shop geeft je informatie over wat je kan verwachten van het zetten van de piercing, hoe je de piercing moet verzorgen en wat je moet doen bij infecties en welke risico’s er aan verbonden zijn.

 

Een overzicht van de verschillende piercings die wij zetten vindt je in onze prijslijst. Wij plaatsen geen tong- en intiempiercings.

Staat een bepaalde piercing er toch niet bij vraag dan naar de mogelijkheden en vrijblijvende informatie. Dit kan via de mail maar telefonisch is natuurlijk ook mogelijk.

 

 

Meer informatie? klik hier

Wij hanteren de leeftijdsgrens zoals wettelijk voorgeschreven, namelijk vanaf 12 jaar in het bijzijn van een ouder of voogd. Vanaf 16 jaar mag je zonder een ouder of voogd komen piercen, ze mogen uiteraard wel meekomen. Tepelpiercings mogen niet geplaatst worden bij jongeren onder de 16. Bij twijfel over de leeftijd kunnen wij vragen om je ID, zorg dat je die dan ook altijd bij je hebt.

Er zijn verschillende soorten piercings en sieraden, wij piercen uitsluiten met titanium sieraden. Daarbij heb je keus uit verschillende kleuren. Na de genezingstijd kun je het sieraad vervangen door een ander sieraad gemaakt van chirurgisch staal. Dit mag je zelf wisselen maar je kunt het natuurlijk ook door mij laten doen, dat is gratis. Hoelang de genezingstijd van jouw piercing is kun je lezen bij de nazorg voor piercings.

Eerste piercing? klik hier

Als je voor het eerst een piercing laat zetten is dat best wel spannend. hieronder volgen een paar tips.

Weet wat je wil, en laat je goed informeren over de mogelijkheden. Zorg dat je altijd je ID bij je hebt en als je jonger bent dan 16 neem dan 1 van je ouders/verzorgers mee.

Zorg ervoor dat je van te voren goed uitgerust bent en goed gegeten hebt.

Val je gemakkelijk flauw? vertel dat dan, je zult echt niet de eerste zijn en dan kan ik daar rekening mee houden wat jou weer helpt te ontspannen en dan zul je zien dat het dan niet gebeurd.

Niet iedereen kan een piercing laten zetten, de GGD raadt het af een piercing te zetten bij een van de volgende gezondheidssituaties:

  • Zwangerschap
  • Diabetes
  • Hemofilie
  • Een chronische huidziekte
  • Een immuunstoornis
  • Hart- en vaatafwijkingen

Of op plekken die bestraald zijn, waar je plastische chirurgie hebt gehad, de huid ge√Įrriteerd is.

Volg de nazorginstructies goed op, deze neem ik punt voor punt met je door. Ik kan nog zo goed mijn werk doen maar wanneer jij je nieuwe piercing niet goed verzorgt kan deze gaan ontsteken. Mocht je twijfelen over de genezing van jouw piercing, dan kun je ons altijd bellen of  langskomen in de studio.

 

 

 

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Wij geven je graag meer informatie
over onze werkwijze of prijzen.

Share This