Nazorg tattoo

Hoe verzorg je je tattoo het beste voor het mooiste resultaat?

Nazorg

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer 3 weken. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol.

Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezingsproces absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een folie. Verwijder deze folie na ongeveer een uur. Spoel de tatoeage af met lauwwarm water. Desgewenst kun je de tatoeage wassen met een anti bacteriële zeep. Gebruik hierbij je handen. Spoel daarna af met koud water. Behandel de tatoeage als volgt:

Bekijk hier hoe je je tattoo het beste verzorgt
  1. Raak de tatoeage zo min mogelijk met de handen aan. Vermijd ook dat anderen jouw tatoeage aanraken.
  2. Was de getatoeëerde plek maximaal twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde, antibacteriële zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is.
  3. Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
  4. Smeer de tatoeage desgewenst (met schoon gewassen handen) in met een goede wondzalf. Gebruik deze uitsluitend voor jezelf. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
  5. Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond. De wond heeft zuurstof nodig om te kunnen genezen. Na een paar dagen komen er korstjes op de tatoeage en kan de huid gaan vervellen. Niet krabben of pulken aan tatoeage.
  6. Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond. Vermijd tevens wollen kleding. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
  7. Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
  8. Neem bij extreme roodheid, zwelling,bloeding,pussen, kleurverandering van de wond, koorts of pijn altijd contact op met de huisarts.

Meer informatie of een afspraak maken?

Wij geven je graag meer informatie
over onze werkwijze of prijzen.

Share This